9.sernik na orzechowym spodzie, Teksty, Przepisy, Ciasta

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

~~~9~~~

Sernik na orzechowym spodzie

Składniki na spód:

•                    1 i ¼ ciasteczek zbożowych

•                    55 dag masła (rozpuścić)

•                     

Ciasteczka pokruszyć, dodać do nich roztopione masło, wymieszać. Mokre okruszki przełożyć do formy, dokładnie wylepić nimi dno. Piec około 5 minut w 180 stopni.

 

•                    2/3 szklanki miodu

•                    60 dag roztopionego masła

•                    2 jajka

•                    1,5 szklanki posiekanych włoskich orzechów

•                    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Wykonanie:

Jajka roztrzepać, dodać wystudzone masło i resztę składników. Wymieszać w garnku, podgrzać, a następnie gotować aż do zgęstnienia około 8 minut. Wylać orzechową masę na podpieczony spód i odstawić.

Składniki na warstwę serową:

•                    750 g sera śmietankowego

•                    2 łyżki mąki

•                    1 szklanka cukru

•                    4 jajka

•                    200 ml śmietanki kremówki (36%)

•                    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Przygotowanie:

Ser zmiksować, stopniowo dodawać jajka, na zmianę z suchymi składnikami -cukrem i mąką. Na koniec dodać kremówkę i ekstrakt z wanilii, znów zmiksować. Masę serową wylać na masę orzechową. Piec 45 minut w temperaturze 175 stopni

 

 

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • nvs.xlx.pl
  • Podstrony